Get Adobe Flash player
Sök
Viktiga

 

Huvudsta tandläkare
Välkommen till huvudsta tandläkare  i huvudsta centrum. Vårt mål är att ta hand om våra patienter med största omsorg och högsta kvalitet. Det innebär varsam och hälsofrämjande tandvård i lugn och behaglig miljö.Tandvård med omsorg och omtanke för hela familjen. Vi arbetar förebyggande och ger dig ett friskt leende. Vi utför fyllningar, kronor, broar, implantat samt estetisk och kosmetisk tandvård av hög kvalitet. Vi erbjuder behandling mot tandvårdsrädsla. 

kontakta oss
an image
Huvudsta tandläkare
Storgatan 68

171 52 Solna                                Huvudsta Centrum
 

Email: info@huvudstatandlakare.se

Tel: (+46) 8-705 00 39
Fax: (+46)8- 705 00 49                    Mob: (+46)70-438 13 72

Tips & råd

an imageTandborste

Det kan vara nödvändigt att justera borsten för insidan av tänderna och områden som är svåra att nå. En elektrisk tandborste kan vara ett bra alternativ och är enkel att använda. Se till att du gör rent under bryggan.

 

 

 

an imageTandtråd

 

För trånga områden, där den interdentala borsten är svår att använda, rekommenderas tandtråd. Rengör sidorna av din implantatstödda tand och distansstolparna genom att dra tandtråd (tjock tandtråd) fram och tillbaka mellan implantattanden och de intilliggande tänderna, eller genom mellanrummet bredvid distansstolparna.

 

an imageVinkeltandborste (mellanrumsborste)

 

En mjuk vinkeltandborste (mellanrumsborste) passar för svåråtkomliga områden runt dina implantatstödda tänder eller tungytor (insidan av tänderna) och runt ansiktssidan (utsidan) av implantatstolparna hos dina implantatstödda tänder.

 

 

 

an imageInterdental tandborste (interproximal tandborste)

 

Användning av en interdental tandborste hjälper till att rengöra sidorna av den implantatstödda tanden och kronan eller distansstolparna och ytan under bryggan. Borsta med en fram- och tillbakagående rörelse och tryck försiktigt mot sidan av den implantatstödda tanden eller distansstolpen. Tandborsten bör inte vara för liten, vilket minskar den rengörande effekten, eller för stor, vilket leder till obehag under borstningen. Plastöverdragen fiber rekommenderas. Rådfråga din tandläkare angående storlek, form och teknik för din interdental borste. OBSERVERA: Använd aldrig tandkräm i kombination med interdentalborsten.

an imageKaries

Varför får man karies? Karies är en skada på tändernas emalj. Ibland talar man om tandtroll. Om karies inte behandlas i tid blir det hål i tanden.
Varje gång vi äter och dricker något annat än vatten bildas det syra i munnen. Man brukar säga att tänderna utsätts för en syraattack. Saliven i munnen neutraliserar syran. Om tänderna får vila mellan varje gång du stoppar något i munnen så hinner saliven göra sitt jobb och stoppa syraattackerna. Därför är det så viktigt att inte småäta.

Karies trivs bäst där du inte kommer åt med tandborsten. I kindtändernas gropigheter till exempel. Karies trivs också mellan tänderna, vid tandköttskanten och i kanten på gamla fyllningar

Kan man se karies? Känns det? Kan karies läka?

Ibland kan man se början till karies som en vit, matt rand eller brunaktig fläck. Karies som sitter mellan tänderna är svårare att upptäcka, om man inte jobbar på Folktandvården förstås.
Karies känns inte. Därför kan ett litet hål bli större utan att du märker något. Om hålet når fram till pulpan, tandens rot och nerv, gör det ont. Men så länge du besöker oss regelbundet minsta vartannant år, är risken inte så stor att det skulle hända dig.

Karies som upptäcks tidigt kan läka. Det gäller att borsta noga med fluortandkräm och låta tänderna vila mellan varje mål. Tandläkaren kan ta bort tidig karies genom att behandla med fluor.